Net als in 2018 organiseerden wij een Beste Boek Verkiezing. Uit de best gewaardeerde boeken die tussen 1 december 2018 en 1 december 2019 uitkwamen en gerecenseerd werden door het team van Thrillers & More konden leden en bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Er kon gestemd worden in 6 categorieën: Thriller (Nederlandstalig en Vertaald), Roman/Feelgood (Nederlandstalig en Vertaald) en Young Adult (Nederlandstalig en Vertaald). In totaal werden er 5207 stemmen uitgebracht.

Beste Thriller Vertaald

 1. OnderstromenNora Roberts
  Uitgeverij: Boekerij
  Vertaling: Iris Bol en Marcel Rouwé
  Omslagontwerp: Johannes Wiebel | punchdesign

Het verhaal
In het idyllische stadje Lakeview lijkt de familie Bigelow het perfecte gezin te zijn. Vader Graham is een succesvolle chirurg, moeder Eliza is een graag geziene verschijning binnen de hechte gemeenschap van het stadje. Maar achter de gesloten deuren leven de kinderen Zane en Britt in angst. Hun vader houdt het gezin in een ijzeren greep, en zij hebben geleerd dat zo goed mogelijk voor de rest van de wereld verborgen te houden. Tot de dag dat Zane vier minuten te laat is en de fout maakt met zijn vader in discussie te gaan. De consequenties verscheuren de familie, en de ouders belanden in de gevangenis. Zane en Britt groeien op bij hun liefhebbende tante en grootouders, maar de gebeurtenissen van de dag hebben hun sporen achter gelaten.

Inmiddels is Zane een succesvolle advocaat geworden, en keert terug naar Lakeview, vastbesloten om de demonen van vroeger voor altijd te laten rusten. Zijn tante en zus wonen nog altijd in het stadje, maar er is ook een nieuwe bewoonster, Darby McCrae. En onder haar vrolijke uiterlijk schuilt een dieper trauma dan Zane kan vermoeden.

Bianca Maartense over Onderstromen: Onderstromen is een Nora Roberts verhaal waarin de emoties weer hoogtij vieren. Wraak, boosheid, jaloezie, verdriet maar vooral veel liefde, daar draait het allemaal om.

Over de auteur
Nora Roberts
(1950) is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 220 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York Times- bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Bestel bij Bazarow
Bestel bij Bol
Bestel bij Libris

2. De stilte van de witte stadEva García Sáenz de Urturi (A.W. Bruna Uitgevers)
3.De verdwenen stadCamilla Sten (Karakter Uitgevers)
4. Witte doodRobert Galbraith (Boekerij)
5. Stillhouse LakeRachel Caine (Karakter Uitgevers)
6. Het oordeelHjorth Rosenfeldt (Uitgeverij Cargo)
7. WeerzinBernard Minier (Xander Uitgevers)
8. HarsAne Riel (Uitgeverij Prometheus)
9. De terugkeerCJ Tudor (A.W. Bruna Uitgevers)
10. DoelgerichtLouise Boije af Gennäs (Karakter Uitgevers)


Beste Thriller Nederlandstalig

 1. Kwijt – Sandra J. Paul
  Uitgeverij: Hamley Books
  Omslagontwerp: Hamley Books

Het verhaal
Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.
Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.
Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Lilian Brugel over Kwijt: Kwijt is een pageturner waarmee je de tijd kwijtraakt en meegaat in de zoektocht naar de waarheid, hoe hard die ook is.

Over de auteur
Sandra J. Paul
is een veelzijdig auteur die vooral bekend staat om haar young-adultboeken en thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de Eilanden-reeks, gevolgd door de thrillers Azerty en Moordspel. Haar boeken werden meteen in Vlaanderen en Nederland uitgebracht en massaal gelezen.

Bestel bij Bazarow
Bestel bij Bol
Bestel bij Libris

2. BonuszoonAntoinette Kalkman (Godijn Publishing)
3. Het Weeskind van HaamstedeAngelique van der Bijl (Uitgeverij Ellessy)
4. Natan Z.Arjan Alberts (Xander Uitgevers)
5. EchoThomas Olde Heuvelt (Luitingh-Sijthoff)
6. AmlaSterre Carron (Witsand Uitgevers)
7. Zwarte zielAngelique Haak (Uitgeverij De Crime Compagnie)
8. De offersJeroen Windmeijer (HarperCollins Holland)
9. Meester DoodMaes & Wade (uitgeverij Houtekiet)
10. SystemaSimon de Waal (Lebowski Publishers)


Gefeliciteerd Nora Roberts, uitgeverij Boekerij & Sandra J. Paul, uitgeverij Hamley Books!

De winnaar van een thriller mysteriepakket is: Isabelle Roels
Het pakket is onderweg, laat je weten als je het ontvangen hebt?

Dank aan iedereen die heeft gestemd!

 

Kijk hier voor de uitslag van Beste Boeken Young Adult 

Kijk hier voor de uitslag Beste Boeken Roman / Feelgood 

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

 • (not be published)